Oι ιδιοκτήτριες και chef του εστιατορίου Lime Bistro μιλούν στο Foodathlon για την ευζωία

Όταν δουλεύεις σε μία επαγγελματική κουζίνα ενός εστιατορίου, οι ρυθμοί είναι ταχύτατοι. Όταν «τρέχεις» ένα εστιατόριο ως επιχειρηματίας, έχεις πολλά στο νου σου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Σε όποια θέση και να είσαι, ένα είναι σίγουρο! Έχεις απόλυτη γνώση της σύνδεσης του φαγητού με τον άνθρωπο, τι σημαίνει, τι θέση κατέχει, τι αντιπροσωπεύει για την ζωή.

Βασιζόμενη στη σημασία και τα οφέλη που απορρέουν από τον συνδυασμό του αθλητισμού, της ισορροπημένης διατροφής και της αειφορίας στη γαστρονομία, η ομάδα του “foodathlon” κατάρτισε ένα ερωτηματολόγιο «ευζωίας».

Στο σημερινό μας post, οι Άλκηστη Αλεξανδράτου & Δήμητρα Γεωργίου ιδιοκτήτριες και chef του εστιατορίου Lime Bistro, που συμμετέχει στην εβδομάδα του “foodathlon”, μας δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

 1. Τι σημαίνει για εσάς o όρος «sustainable living»;

Για εμάς, βιώσιμη διαβίωση αφορά έναν πολίτη που βλέπει ολιστικά την ύπαρξη του μέσα στο περιβάλλον να είναι όσο πιο ανέξοδη απέναντι στο κόστος που έχει το πέρασμα μας σε αυτό τον πλανήτη.

 1. Ποιό είναι το πιο υπερτιμημένο υλικό μαγειρικής κατά τη γνώμη σας;

Τα μανιτάρια όλων των ειδών και τα λαχανικά εποχής που μπορούν να αγοραστούν εγχώρια και συνήθως οι αγορές προτιμούν λόγω χρηματιστηρίου να εισάγουν.

 1. Ποιό είναι το πιάτο που μπορείτε να φτιάξετε με τα λιγότερα δυνατά υλικά;

Σούπα γλυκοπατάτας. Γενικά τα πιάτα που φτιάχνουμε σπάνια ξεπερνούν τα 4 υλικά.

 1. Πώς πιστεύετε ότι συνδέεται η μαγειρική με την ευζωία;

Διαλέγοντας τα πιο ποιοτικά υλικά σε πρωτογενή μορφή, χωρίς πολλές επεξεργασίες, τοπικά, ιδανικά από παραγωγούς που γνωρίζεις. Εάν αυτό είναι στάση ζωής, μπορεί να οδηγήσει στη μακροζωία.

 1. Ποιά η θέση της Ελληνικής κουζίνας ανάμεσα στις άλλες χώρες στο «Μαραθώνιο» προς την επίτευξη μιας απόλυτα ισορροπημένης διατροφής;

Είναι γνωστό, ότι στο ελληνικό τραπέζι πάντα κυριαρχούσαν τα όσπρια και τα λαχανικά, που είναι απόλυτα ισορροπημένα ως προς την περιεκτικότητα τους σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που είναι αναγκαίοι.

 1. Ποιό θα ήταν για σας το ιδανικό πιάτο για έναν δρομέα/αθλητή;

Για εμάς ένας ισσοροπημένος μουσακάς, εναλλακτικός ο οποίος θα περιέχει κιμά από κινόα και καρύδια, πατάτα, μελιτζάνα και μια μπεσαμέλ από γλυκοπατάτα και κάσιους.

 1. Υπάρχει κάποιος μέντορας για εσάς στη Γαστρονομία και αν ναι, γιατί ξεχωρίζει;

Ο Τόλης Κραβάρης, ένας σεφ που πίστεψε σε εμάς! Μας έδωσε τη δυνατότητα και μια θέση σε επαγγελματική κουζίνα και αρκετές γνώσεις ώστε να ξετυλιχτεί το ταλέντο μας.

 1. Αν η απόλυτη ευτυχία ήταν φαγητό, ποιό θα ήταν για εσάς;

Άλκηστη: H σοκολάτα – κακάο.
Demmy:  Tο καρπούζι.

 1. Πώς πιστεύετε ότι θα είναι το φαγητό του μέλλοντος;

Ελπίζουμε διαφορετικό από ότι είναι τώρα. Για το ευρύ κοινό, κάπως σαν να είναι μαγειρεμένο με αγάπη και όχι από αγγαρεία ή από υπέρμετρο επαγγελματισμό.

 1. Έχετε κάποιο motto ή mantra;
  Όλα γίνονται για καλό.

Βρείτε το μενού του Lime Bistro για το Foodathlon εδώ, καθώς και τα special vegan pop-up events που θα λάβουν χώρα το Νοέμβριο εδώ και εδώ.

Αφήστε ένα σχόλιο